Over mij

Mijn naam is Marjan Tinga en ik ben Licht & Liefde.

Dat besef heeft wel even geduurd en is een rode draad in mijn leven geweest. Wie ben ik werkelijk? Om daarbij te kunnen komen was het nodig om bij mijzelf als het ware naar binnen te gaan. Mijzelf laag voor laag te pellen, als de schillen van een ui. Soms een dikke pijnlijke schil , dan weer een iets subtieler vliesje.. Alle niveaus wilden gezien, gehoord, gevoeld en erkend worden. Zodat er ruimte kon ontstaan voor wie ik werkelijk ben. Alles was verbonden met elkaar en het doorleven en erkennen van de verschillende delen maakte dat ze ook door elkaar liepen of beter gezegd een gelaagdheid lieten zien. Waar ik dacht dat een bepaald thema nu toch wel klaar zou zijn, kwam het soms toch weer aan het licht op een diepere niveau. Om uiteindelijk tot mijn kern te komen.

De levenservaring die ik heb opgedaan in combinatie met dat wat ik geleerd heb, maakt dat mijn traject als voeding kan fungeren om jou te kunnen begeleiden in jouw proces. 

Verschillende levensthema's kwamen aan bod.

Al vroeg, nog in de baarmoeder het verlies van mijn tweeling zusje. Seksueel misbruik in mijn jeugd, een miskraam, mijn jongste dochter die op vier jarige leeftijd, na een hartstilstand ernstig meervoudig gehandicapt raakte en op haar zestiende is overleden. Vervolgens kreeg ik borstkanker en daarna een scheiding na 25 jaar huwelijk. 

Alles met elkaar heeft het mij wel gevormd tot wie ik op dit moment ben.  Ik ben de pijnstukken aangegaan, heb het in de ogen gekeken, doorvoeld om het vervolgens, met respect, van mij af te schudden als een kledingstuk dat mijn wezen heeft gedragen, wat alleen niet meer passend en dienstbaar is. Om daarna te ontdekken wat er dan overblijft. Mijn essentie, wie ik in wezen ben. Licht & Liefde